OSB yapılanması, Üretim Reform Paketi hedefleri doğrultusunda yurt dışına ihraç edilecek.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 1961 yılında kurulmasıyla ilk kez bu yapılanma ile tanışan Türkiye’de zaman içinde karma ve belli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların bir araya toplandığı ihtisas OSB’ler de faaliyete geçti.
Bugün itibarıyla 285 OSB’ye sahip Türkiye’nin bu konudaki uygulamaları başta Rusya, Kazakistan olmak üzere birçok ülkenin ilgisini çekti.
Türkiye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan Üretim Reformu Paketi’ndeki hedefler doğrultusunda yarım asrı aşkın sürede elde ettiği OSB tecrübesini yurt dışına da aktarabilecek.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, OSB uygulamalarının Türkiye tarafından geliştirilip, ihraç edilen önemli bir proje olduğunu dile getirdi.
Türkiye’nin bu konudaki başarısının kendilerini gururlandırdığını belirten Özdebir, “Bugün yurt dışında yatırımları bulunan birçok iş adamımız var. Bu kişiler özellikle Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetler gibi ülke ve bölgelerde yatırım yapıyorlar. Yapılan düzenleme yurt dışındaki yatırımlarımızı korumak açısından son derece önemli.” diye konuştu.
Özdebir, ASO olarak Rusya’nın St. Petersburg kenti ve Kazakistan’da OSB yatırımları bulunduğuna dikkati çekerek, “Düzenlemeyle yurt dışındaki OSB yatırımları sağlam bir temel üzerine oturtulmuş oldu.” dedi.