Hürriyet öncülüğünde gerçekleşecek ‘GYODER Sign of the City Awards’ için geri sayım başladı. Yarışmanın tanıtımı için Ankara’dan sonra İzmir’de de toplantı gerçekleşti. İzmir Ticaret Odası (İZTO) 49. Gayrimenkul Faaliyetleri Grubu Meslek Komitesi ve Hürriyet Gazetesi işbirliğiyle ‘Lüks Konut Uzmanlığının Şifreleri Eğitimi ve Hürriyet Gazetesi GYODER Sign Of The City Bilgilendirme’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan Hergül, İZTO Meclis Üyesi Adnan Bozbay, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkan Yardımcısı Aykut Bilgiç, Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, İZTO 49. Gayrimenkul Faaliyetleri Grubu Meslek Komitesi Başkanı Dilek Katal ve Meslek Komitesi üyelerinin katıldı. İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan Hergül’ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim Komite Başkanı, eğitmen, koç ve broker Filiz Çobanoğlu, ‘Lüks Konut Uzmanlığının Şifreleri’ konulu eğitimi ile deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Çobanoğlu’nun eğitiminden sonra, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkan Yardımcısı Aykut Bilgiç, ‘GYODER Sign of the City Awards’ ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Aykut Bilgiç

TEŞVİK EDEN ÖDÜLLER

Pandemi nedeniyle 3 yıldır yapılamayan organizasyonun yeni dönemde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) işbirliği ile gerçekleştirileceğini belirten Aykut Bilgiç, “Sign of the City, markamızın 10 yıl önce başladığı; şehirleşmeyi iyileştirmek, sağaltmak ve çevreye daha duyarlı bir biçimde gerçekleştirmek için sektörü teşvik ettiğimiz bir ödül organizasyonu. Bunun ilk 6 yılı aralıksız gerçekleşti. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Sektörden gelen talep üzerine GYODER ile birlikte tekrar yol almaya karar verdik. Danışma Kurulu toplantısı sonrasında jüri üyelerimiz belirlendi, sitemiz güncellendi ve geçen hafta itibariyle katılım süreci başladı. www.signofthecity.com adresinden yarışmaya katılımları bekliyoruz” diye konuştu.

DETAYLI DEĞERLENDİRME

Ödüllendirmenin 5 temel kategoride olacağını belirten Bilgiç, bu seneki en önemli yeniliğin ütopya projeler olduğunu aktararak, “Bu aslında herhangi bir konut projesinden veya mimari projeden öte, örneğin, ‘İzmir bu sene ilk kez yeniden kurulsa nasıl olması gerekir’ gibi sorulara verilecek yanıtı görmek, değerlendirmek için oluşturulan bir kategori oldu” dedi. Değerlendirmenin ve seçim işlemlerinin 3 aşamada tamamlanacağını belirten Bilgiç şunları söyledi: “Başvuru tamamlandıktan sonra başvuruların tam ve eksiksiz olduğu ve kategori kriterlerine uygunluğu, EY tarafından değerlendirilecek ve teknik eleme gerçekleştirilecek. Teknik elemeyi geçen projeler arasında, alanlarında uzman olan jüri üyeleri tarafından 1.aşama değerlendirmesi yapılacak ve finale kalacak, her kategoriden 5 aday belirlenecek. Finale kalan 5 proje, son olarak bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Her proje; jürinin belirleyeceği soruları cevaplayacak 3 dakikalık bir sunum hazırlayacak. Sunum sonunda proje yetkilisi toplamda 5 dakikalık bir görüşmeyle, projeyi jüriye online toplantı düzeniyle aktarma fırsatı bulacak. Değerlendirme sonucunda her kategoriden bir proje ‘GYODER Sign of the City’ olmaya hak kazanacak.”

Jülide Tutan Hergül

‘SEKTÖR İÇİN ÇOK DEĞERLİ’

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan Hergül ise, “Alanında en deneyimli jüri üyelerinin tespitleriyle en iyilerin belirlendiği yarışmanın Gayrimenkul sektörü ve ilgili sektörlerde küresel ve ulusal ölçekte yaşanan yeni gelişmelerin ve trendlerin takip edilmesinde büyük katkılar sağladığına inanıyorum. En iyi konut, en iyi rezidans, en iyi bağımsız konut gibi kategorilerin, konut ile ticari alanın yanı sıra kent ve mimarlık kategorisinin de yer aldığı etkinliğin düzenlenmesini sektörlerimiz için değerli buluyorum” dedi.

İŞTE KATEGORİLER

EN İYİ KONUT PROJELERİ KATEGORİSİ

En İyi Konut            

En İyi Bağımsız Konut

En İyi Rezidans       

EN İYİ TİCARİ PROJELER KATEGORİSİ

En İyi Ofis Yapısı    

En İyi AVM               

En İyi Turizm Yapıları

En İyi Endüstriyel Yapı

En İyi Lojistik Yapı 

En İyi Karma Kullanımlı Proje

EN İYİ HİZMET YAPILARI KATEGORİSİ

En İyi Sağlık Binası

En İyi Eğitim Binası / Kampüsü              

En İyi Sosyo-Kültürel Yapı

En İyi Ulaştırma ve Altyapı Hizmetleri  

KENT VE MİMARLIK KATEGORİSİ

En İyi Mimari Tasarım (Kamu ve Özel Sektör)

Genç Mimar Teşvik

En İyi Kentsel Tasarım           

En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Kullanma           

En İyi Kentsel Dönüşüm / Sağlıklaştırma Projesi

En Yeşil Yapı / Yapılar Topluluğu           

EN İYİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ